Bejegyzések

Mingalabar Burmából

Mingalabar Burmából

Ázsia

Mingalabar – üdvözletet jelent a helyi burmai nyelven.

Én az ismertetőm során végig Burmát fogok használni, attól függetlenül, hogy az ország mostani neve már Myanmar, de gondolom az emberek többségének, ahogy nekem is a Burma név ismerősebben cseng.

Szóval az indulás. Közvetlen járat nincs Magyarországról Burmába, csak átszállással. Én a dubai átszállást választottam. Az ötlet jónak tűnt, de mégsem volt az igazi mindjárt elmondom miért.

Délután indult a gép és kb. 4,5 óra repülés után, helyi idő szerint éjfélkor (ami magyar időszámítás szerint 21 óra) megérkeztem Dubaiba. Jó volt, mert a gépen végig tudtam dolgozni a jövő évi utakkal kapcsolatban. Dubaiban, 3,5 óra várakozás után helyi idő szerint 03:30-kor indult a gép Burmába, ahova kb. 5 óra utazás után meg is érkeztem. Nomármost, a várakozás alatt a reptéren nem, a gépen pedig kb. 2 órát aludtam és ezek után 11 órakor megérkeztem Yangonba, ahol kezdtük egyből a városnézést. Hát kinézetre, estére nem voltam egy matyó hímzés. (Egyébként sem, de akkor különösen). Talán jobb lett volna, ha olyan átszállást választok, amelynél a második etap hosszabb és azon tudtam volna többet aludni.

Yangon pár év óta már nem a fővárosa Myanmarnak, de ez a legnagyobb város és a kereskedelmi központ is.

Yangon utcarészlet
Yangon utcarészlet

Először a Kyaukhtatgyi Pagodát kerestük fel, melyben egy 72 m-es fekvő Buddha szobor található.

A 72 m x 16 m es Buddha szobor
A 72 m x 16 m es Buddha szobor

Burma buddhista ország és rengeteg látnivaló kapcsolódik Buddhához. Buddha férfi volt, de látvány tekintetében sokkal jobban hasonlít egy hölgyre, mint egy férfire, és ezzel nem szándékozom megbántani ennek a vallásnak a híveit.

Ennél a szobornál is pirosra lakkozott körmei voltak a kezén is és a lábán is a 72 x 16 m-es Buddha szobornak.

Buddha lakkozott körömmel
Buddha lakkozott körömmel
Templomok a pagodában
Templomok a pagodában

A pagodának megtekintése után elmentünk a városközpont közelében lévő tóhoz. (Az út során végig van velem egy helyi idegenvezető, aki bemutatja a látványosságokat). Egy érdekes hajó, mely most álló étteremként használatos, található a tó közepén.

Tó az étteremhajóval
Tó az étteremhajóval

Kis sétánk után felmentünk a város leghíresebb pontjára a Shwedagon Pagodához. Ez egy kb. 100 x 100 m-es területen elhelyezkedő épületegyüttes. Középen egy hatalmas arany sztupa található.

Shwedagon Pagoda sztupája
Shwedagon Pagoda sztupája

Ez járható körbe és sétaút másik oldalán különlegesebbnél különlegesebb templomok találhatóak. A különbség többek közt az, hogy a sztupa az egy zárt építmény ahova nem lehet bemenni, ellentétben a templommal (mely természetesen szintén buddhista), ahova be lehet menni és ezt mesésen fel is díszítik, és ebben mindig van Buddha szobor is. Itt töltöttem kb. 2 órát, melynek érdekessége az, hogy épp naplemente volt és le tudtam fényképezni a sztupát kivilágítva is. A sztupa arany bevonatú és a csúcsán lévő kupola drágakövekkel és briliánssal van díszítve.

Építmények a szupa körül
Építmények a sztupa körül
Sztupa esti fényben
Sztupa esti fényben

Napközben még elmentünk megnézni 3 szállodát is, ahova a csoportot szeretnék elhelyezni. Találtam benne olyat, amely jó és olyat is amely elfogadható.

Holnap irány az ország leghíresebb vidéke, a Bagan régió.

1 komment

 1. sommerkleider kleid weiß
  augusztus 1, 2017 at 6:04 de.
  Válasz

  Hallo!Ich mache mir im Moment Gedanken darüber, welche Corsage spannend wäre.Ich
  habe schon massenhaft an sexy Dessous versucht, aber will ich mich
  in die aufregende Welt der Korsagen .Auf was sollte
  man denn vorzugsweise denken?Bis jetzt habe ich leider noch keine geeignete Corsage entdeckt, die mir gefällt.Sie sollte
  gut verabeitet sein & natürlich auch die Brust in Szene setzen.Über Ratschläge oder Infos würde ich mich immens freuen. Viele
  Grüße Sandra https://robbi33kam.tumblr.com/post/162434703304/gelnaegel-ein-vorteil-fuer-adrette-finger

Hozzászólás