Bejegyzések

Amire mindenki vár: Proko újdonságok 2018-ban

Amire mindenki vár: Proko újdonságok 2018-ban

Itthon történt

Ahogy azt korábbi bejegyzésemben is jeleztem, sok izgalmat tartogat számunkra ez az év. Idén lesz a Proko Travel fennállásának 25. évfordulója, és ennek örömére az eddigieknél is magasabb színvonalra emeljük szolgáltatásainkat!

Új útjaink

Ahogyan azt már megszokhatták tőlünk: minden új szezonra új utakkal is készülünk. A 2018-as nyári-őszi időszakra 7 új utazással bővítettük a repertoárunkat. Ezeket a helyszíneket az őszi útbejárásaink során járták körbe munkatársaink. Úgy gondolom, hogy igazán remek útvonalakat sikerült összeállítanunk.

Természetesen most sem bíztuk a véletlenre, minden új programunkat magas szakértelemmel készítettük el. Az egyik út például olyan területet jár be, ahol éveken keresztül élt egy munkatársunk, és közvetlen tapasztalataira építve alakíthattuk ki az ideális programot.

Jó hírem van az Ildikó utazásait kedvelők számára: az Ő vezetésével is szerepel új út prospektusunkban! Talán kitalálhatták, most is az Alpok vonulatai felé indulunk majd, de egy egészen különleges téma köré építve. De lesz még gyerekbarát körutazás Európában és egzotikus tájak felfedezése is.

Egyelőre csak ennyit árulhatok el új útjainkról, de ígérem, hogy a héten az összesre fény derül! 🙂 Ha még nem teszik, kövessék Facebook oldalunkat, ahol minden egyes nap bejelentünk egy új utat!

ÚJDONSÁGAINK AZ ÚJ ÉVBEN

Repülési élmény Proko színvonalon

A Malév csődjét követően más légitársaságok, legnagyobb részben a Wizz Air és a Ryanair vette át az egykori nemzeti légitársaság helyét. Mint mindennek, ennek is megvan a maga előnye és hátránya. Némi túlzással mondhatom, hogy kinyílt a világ a magyar turisták előtt, hiszen rengeteg új városba juthatnak el a budapesti reptérről, ráadásul mindezt igen kedvező áron.

Nem szeretem a „fapados” légitársaság jelzőt, de azt is látnunk kell, hogy a repülési élmény valamelyest szerényebb ezeknél a légitársaságoknál. Számunka ugyanakkor fontos, hogy magas szolgáltatási szintet tudjunk nyújtani utasaink számára, így mostantól minden Wizz Air és Ryanair járaton extra szolgáltatást biztosítunk! Ez 3 fontos előnyt jelent utasainknak:

 • Elsőbbségi beszállás a repülőgépbe
 • 2 fedélzeti poggyász (+ 1 feladott bőrönd)
 • Együtt utazók (házaspárok és családtagok) garantáltan egymás mellett ülnek

Ez utóbbi meglepően hangozhat, de sajnos egyes légitársaságok már ezért is felárat kérnek. Nagy port kavart 2017 nyarán a hír, mely szerint a Ryanair szándékosan ülteti szét az együtt utazókat, hogy utasai – extra költségek fejében – fix helyet foglaljanak egymás mellé. Mi úgy gondoljuk, hogy egy közös nyaralásnál nem tartható ez a rendszer. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy ezt az egymás mellé szóló helyek extra költségét is átvállaljuk. Tudni kell, hogy utazási irodaként sem tudtuk befolyásolni korábban az ülőhelyek kiosztását, de idéntől ez változik. A fedélzeti poggyászok esetében szintén meglepetés érheti a figyelmetlen utazót. Január 15-től a Ryanair egy normál repülőjeggyel utazó esetében nem engedi meg, hogy a „kis gurulós” bőröndjét felvigye a fedélzetre (annak ellenére, hogy az befért az méretellenőrző „fém kalodába”), hanem a repülőre szállás előtt közvetlenül le kell adnia az utasnak a bőröndöt és csak leszállás után kapja vissza. Na, ezt szintén nem tartjuk elegáns megoldásnak, és a Proko Travel utasoknak nem is kell ettől félniük, mert minden Ryanair útnál magukkal vihetik a szabályoknak megfelelő fedélzeti kis bőröndjüket plusz egy kis táskát is bármiféle extra költség nélkül.

Audioguide útjainkon

Nem csak repülős útjainkon élvezhetnek több szolgáltatást utasaink! Az elmúlt 2 évben több millió forintot költöttünk audioguide rendszereink fejlesztésére és bővítésére. Nem elírás az összeg, egy-egy ilyen szett több százezer forint… Büszkén jelenthetem, hogy mostantól a több nagyvárost bejáró körutazásainkon minden utasunk számára biztosítunk ilyen eszközöket. Az idegenforgalmi szempontból frekventált látnivalók esetében gyakran előfordul, hogy a környező zaj miatt nehezen érthető az idegenvezető ismertetése. Ezen adóvevő rendszereken keresztül működő fejhallgatók megoldják ezt a problémát, valamint sokkal nagyobb szabadságot biztosítanak az utazók számára. Így már nem kell közvetlenül az idegenvezető mellett állniuk, nézelődhetnek, fényképezhetnek, és mégis hallják az ismertetést.

Értelemszerűen azon útjainkon, amelyek kevésbé járnak nagyvárosokban, így például a túrázó, természetjáró programoknál és a kevésbé frekventált látványosságokat meglátogató útjainkon erre kevésbé van szükség.

A prospektusban és a weboldalon is jelezzük majd, hogy mely útjainkon garantált az audioguide. Ez persze nem azt jelenti, hogy a többi úton egyáltalán nem lesz, csak ezek azok, amelyeken biztosan igénybe lehet venni. A főszezonban van, amikor egyszerre 18-20 csoportunk van úton, így ekkor nem tudunk mindenki számára biztosítani, de az évek során már kitapasztaltuk, hogy mely utaknál fontos igazán és ott lesz.

Fontos kiemelni, hogy sok utazási irodával ellentétben a Proko Travelnél az audio guide-okat továbbra is teljesen ingyenesen szolgáltatjuk, még úgy is, hogy mindenki kap ajándékba fülhallgatót hozzá, amit az út végeztével meg lehet tartani.

Megújul weboldalunk

A 25 éves évfordulónkra weboldalunkat is megújítjuk! Annak érdekében, hogy még teljesebb tájékoztatást tudjunk nyújtani, egy, az eddiginél látványosabb és még informatívabb honlapot készítünk. Nagy hangsúlyt fektetünk a könnyű használatra is, hogy azok is könnyen eligazodjanak rajta, akik kevésbé otthonosan mozognak az internet világában.

Az új oldal természetesen új funkciókat is tartogat magában! Utasaink kérésének eleget téve a bankkártyás fizetés is elérhető lesz. Sajnos a nagy pénzintézetek malmai lassan őrölnek, így csak február közepére tudják véglegesíteni a kártyás fizetést a banki technikusok, de biztosíthatom Önöket, hogy hamarosan kész lesz! 🙂

4 komment

 1. Karászi Sándor
  január 18, 2018 at 3:26 du.
  Válasz

  Körvonalazódik-e már a Klasszikus Görög Körút repülővel történő szervezése? A Fehérvár Trevel már hirdeti a 30 fős létszámot szept 4-11-ig.Minden elkötelezettség nélkül jelentkeztem a Nekkermannál,várva az Önök jelzését.

 2. Kevei Béla
  január 23, 2018 at 7:47 du.
  Válasz

  Tisztelt Prónay Úr!

  Az internetes foglalással van gondom.

  1. Szeged városcímet hibás címként nem fogadja el a társutasnál. /Az első utasnál elfogadja/
  2. A második utasnál nem ad törzsutas és online kedvezményt sem. Miért? Jelentkezzünk külön?

  Már negyedszerre kell nekifutnom a foglalási folyamatnak minden, adat újbóli felvitelével, már kezd elmenni a kedvem az egésztől. Miért nem tartják karban a lapot? Korábban nem voltak ilyen gondok.

  Korábban már regisztráltam, most oda sem enged belépni.

  Üdvözlettel,
  Kevei Béla
  +3630 9582121

 3. Kevei Béla
  január 23, 2018 at 8:39 du.
  Válasz

  Tisztelt Prónay Úr!
  Mellékelem a visszaigazolásukat. 1.Részvételi díj nincs feltüntetve. 2. Sinaia-Törcsvár alul még egyszer hozzáadva 3. Utazási kedvezmények nincsenek levonva /az online kivételével/ 4. Utasbiztosítást csak egy före engedélyezett. 5. Születési évszámokat a mai dátumra javította. Természetesen próbálgattam helyes adatokkal foglalni, de nem engedett tovább a rendszer. Akartam, hogy legyen érvényes foglalásom és már annak is örültem, hogy a harmadik próbálkozásra, mindent újra kitöltve Szegedet érvényes településnek befogadta. Kérem javítsák az adatokat helyesre /esetleg a korábbi 5 utazásaink adataiból/ és ez szerint küldjenek számlát.
  Üdvözlettel,
  Kevei Béla
  2018.01.23. 21:07 keltezéssel, Proko Travel írta:
  > Kedves Kevei Béla Endre!
  >
  > Az alábbi foglalást rögzítettük a weboldalról:
  >
  > Utazás neve: Nagy erdélyi körutazás
  > Foglalási adatok:
  >
  > Utasok száma: 2 fő
  > Név: Kevei Béla Endre
  > E-mail: bela@kevei.com
  > Telefon: +36 30 9582121
  > Cím: 6728 Szeged utca 18
  > Születési idő: 2018-01-23
  > Úti okmány száma: 183952PA
  > További utas adatok:
  >
  > Név (2. utas): Kevei Béla Endréné
  > Születési idő: 2018-01-23
  > Úti okmány száma: 937322RA
  > Foglalás tételei Egységár (Ft) Mennyiség Összesen (Ft)
  > Részvételi díj 1 2 2
  > Sinaia, Törcsvár kirándulás 7 500 2 15 000
  > Kedvezmény törzsutasoknak -1 1 -1
  > Online foglalási kedvezmény -1 2 -2
  > 65 év felettiek kedvezménye -2 000 1 -2 000
  > Utasbiztosítás – Standard 1 1 1
  > Sinaia, Törcsvár kirándulás 7 500 1 7 500
  > Mindösszesen: 20 500
  > Minimum előleg (40%): 8 200
  >
  > Megjegyzés a foglaláshoz:
  > Mindkét utas törzsutas, 65 év feletti, online foglal. Miért nincs mindkettőre kedvezmény? Eddig volt. Foglaljunk külön?
  > Üdvözlettel:
  > Proko Travel

 4. Prónay Bence - Proko Travel
  január 25, 2018 at 5:59 du.
  Válasz

  Kedves Kevei Béla!

  Köszönöm, hogy irasban, majd személyesen irodánkban is megosztotta velünk meglátásait. Az elmúlt két napban az Ön javaslatainak is a figyelembevételével több fejlesztést is véghezvitttünk, melyekkel javítottunk weboldalunk működésén. Bízom benne, hogy sikerült egy jó végeredményt összehoznunk.

Hozzászólás